0

LAMA giler x update blog..

Posted by Insenyur Bizzyx on 7:46 AM
Salam..aku dah nak start sem baru dah..aku bercita2 nak update blog ni tiap2 ari..xkira la ada org nak tgk ke x..terima kasih kepada sume follower aku yg 8 org tu..hehehe..ade jugakla makna nyer org baca blog udoh ni..huahaha..nt la..aku akan upgrade blog ni menjadi ia best..

1

cinta yg xdirestui...

Posted by Insenyur Bizzyx on 1:28 PM
Hari ini semakin ramai anak-anak muda yang bercinta dengan membelakangkan keluarga. Walaupun keluarga tidak bersetuju dengan pilihan hati, tetap juga mahu diteruskan perhubungan cinta itu. Cinta suci lah kononnya....

Gambar di bawah menunjukkan pasangan yang bercinta tanpa restu keluarga...













Huahuahua....

0

WACHAA..KUNGFU CAT!!

Posted by Insenyur Bizzyx on 1:24 PM





Terkeluar air liur anjing neh..

1

nak abiz exam da..

Posted by Insenyur Bizzyx on 12:24 PM

salam...bgitu lama xupdate blogku..huhu..skrg kul 3.27pagi 11/4/2009..AKU dah sudahkan paper ke 3 aku semalam..skrg menunggu mase utk paper last microelectronics 13/4/2009..maknanye sem 2 2008/2009 hnya tinggal 1hari 20jam saje lg utk aku..sem ni sggh cepat berlalu,aku rase sem ni lg cepat dari sem lepas sal aku rasa sem ni aku lg byk keje..fuh penat tul sem ni..minggu final exam ni,byk benda terjadi..yg aku xleh lupa,aku tpaksa jawab paper object oriented programming for engineers aku dalam keadaan terketar2 n basah kuyup..cmnie..mase tu kul 2.25ptg..exam start kul 2.30ptg..so aku pown kalut la..aku patut siap awal,tp bila da nervous,perut aku jd meragam..huhu..kul 2.25 tu aku da rasa xsedap at dah sal cuaca lain mcm jer..exam hall ngan kolej aku dah la jauh..satu2nya transport yang ade ialah motosikal aku..time tu tepon aku dah xhenti bunyi dah..satu hal pulak aku kena g amek mmbe aku kat kolej ujung uia tu..dia nak tumpang aku..nk xnak,sal mmbe aku g ambek la..pergh time bwak motor sket punyer rempit tu..hujan turun dengan lebatnya..huhu nasib baik aku pakai spek mata..kalu x mau sakit mata aku kena air..aah sudah basah la aku cmnie..bile smpai je kat kolej mmbe aku,dah 2.30..pergh..nervous ni sal aku xpnah lwat msuk exam..so pas jer mmbe aku tu nek moto aku,aku pecut xingat ah...aku xpeduli dah,ape nak jadi,jadi la..sume bump jalan di uia aku langgar jer..uia ni terkenal dengan bump jalan nyer,byk giler..huhu..sekali langgar tu rase cm kapal terbang motor aku melayang..hehe kerana bumper jalan ni jgkla mmbe aku yg tumpang moto aku ni penah jadi superman..terbang melayang jatuh terseret atas jalan tar..huhu..bwak laju sgat pastu langgarla lagi bumper jalan..kan dah malu..dahla bleh sakit,jatuh depan awek2 lak tu..dia jatuh depan bus stand kot..yg kerek lg tu dahla dia naik motor mmbe aku.abis tercalar..nsib bek xtruk motor tu..kalu motor aku..mau aku mtk rm sejuta pampasan..leh beli ferrari..ehh apsal lari topik aku nak citer ni..huhu.k,back to basic..erm bile sampai kat parking motor...baru aku perasan yg aku je basah kuyup..mmbe aku tu kering..kurang asam..mase aku bwak motor dia nyorok 2 belakang aku..so,dia kena tempias jerla..pergh..ngan basah cmtu..cm baru lepas berendam dalam kolam..aku wat selamba jer masuk exam hall..dah xder pilihan lg..awek2 sume tgk len mcm..lect aku pown same..dia jaga exam rupernya..mane xnya..dahla lwat..basah kuyup lak tu..arghh..peduli ape aku..aku nk jwb exam ler..huhu..so aku g kat seat aku..seat no 30..aku ingat exam hall aku kat E.1.3.4..huhu..pergh ade kakak lawa sungguh, jd inviligator..baru aku perasan mase aku nk duduk kat seat aku..nasib bek NI Subjek aku minat..so otak aku leh jalanla walaupun aku menggeletar mase jawab exam..baju n seluar sume basah,kena lak ngan aircond,tmbah lg 3jam aku kena duk situ,tmbah lg soklan dia,huhu sikit pown xder rasa kasihan..huhu mmg besh arr..ape pown aku rasa aku dah buat yg terbaik utk paper tu..xtau ah cmner..neway aku kna stdy utk paper microelectronics lak ni..dah kul 4 pagi..nmpaknya aku tdo dulu pepagi sok baru bukak buku..yes,akhirnya paper last tiba jua..bemakna tahun asas aku juga akan berakhir..sem depan aku dah bergelar student of bachelor of engineering(hons) electronics:computer and information..dimana sebelum ni aku mmegang title student of bachelor of engineering sahaja..aku akan jadi student dibwah naungan department of computer and electrical engineering..huhu..akan bersama2 ngan 19org dak batch aku yg memilih major yg sama mcm aku ni..xramai yg minat ngan major aku..sal dak2 batch aku lg prefer manufacturing,ataupun mechatronics ataupun materials ataupun communication ataupun aerospace,ataupun automotive..huhu tp aku xnyesal pilih major ni..aku xperlu ikut org ramai..aku perlu ikut ape aku minat and ape aku nak buat..huhu..sem ni,aku slalu study ngan fakhrie..tp nmpknye sem ni last aku stdy ngan dia,sal dia pilih mechatronics..tp xper..bekas room mate aku masa foundation dulu satu major ngan aku..othman,pemegang biasiswa yayasan tnb..akan jd team aku..huhu..3tahun kot aku kena ngadap muka mamat ni huuhu..ngan 18orang lagi..hehehe..tp xper..aku rase cukup best sal major aku sket jer orang..major len ade beratus org...sekurang2nya aku aman..19 org jerla yg akan memeningkan aku..huhu..xpown aku yg peningkan diaorg..eh dah ngantukla..nak tdo dulu..esok ade tutor khas microelectronics...prepare for the last paper...mintak2 la aku xngantuk esk...nak tdo ni...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

0

My convocation day On 2011

Posted by Insenyur Bizzyx on 8:59 AM


ni senior aku nyer graduation video..Dak2 CIE ENGINEERING la nie,senior2 dari kos aku..huhu..cmner la aku grad nanti taun 2011 ni..huhu..besh grad ni...

1

robot uia smayang

Posted by Insenyur Bizzyx on 8:54 AM


hehe..ni dak mechatronic kot reka..tp dah lama dah ni..huhu..tp bg aku rekaan dia ni hebat gak la..dak senior aku yg buat ni..motif wat robot ni satu jer..sedangkan robot leh smayang..kenapa tdak kita,hamba ALLAH..wahai mmbe2 aku sekalian..jagalah solatmu..

0

Monolog.....

Posted by Insenyur Bizzyx on 12:29 AM


Aku rase cam nak menulis lak arini..walaupun xder citer best sgt..sbb sape la aku nak alami kehidupan yang best…aku ni student biasa2 ajer…huhu,average student yang meng’struggle’kan diri utk hidup dlm kelompok student kejuruteraan di kampus uiam tercinta ini…tp minggu ni dari 20/3/2009 hingga 28/3/2009 adelah minggu pling aku bz ,kira kalu selama ni busy pown,mggu ni la yang busy sekali,bygkan dalam masa yg sama aku kena wat 2projek,prepare utk test,submit assignment,prepare quiz ,arggh tensen tul....minggu ni jgkla minggu last utk sesi akademik sem 2 2009/2010(UIA ni slalu final awal pada U len,xtau sal aper)..maknanyer lpas minggu ni tggl study week seminggu ngan final jerla..dari 20 ariblan tu aku xhenti2 runsing sal minggu ni sume subjek aku amek ade quiz,pastu subjek workshop technology ngan microelectronics ade test,project CAD(computer aided design) ngan project OOP(Object Oriented Programming)…yang workshop tu final paper punyer..yang microelectronics tu aku saje2 amek test,sal walaupown markah midterm aku Alhamdulillah la ,tapi DR ANIS(lect aku) ckp kalu sape leh score tinggi lagi dari midterm lepas dia amek markah test yang ni..bila aku dgr je dia cakap,aku pown rase lbh baik je aku amek..xrugi pown..leh wat latihan utk final..huhu..DR ANIS ni terkenal ngan soalan cam membunuh gakla,pasal tu,xramai yang mmpu lulus ngan dia..aku pown runsing gak..hehe..sal dah ditakdirkan,aku main amek jer lecturer masa register subjek sem lpas…hasilnya,aku nyer lecturer sume yang taiko2 nyer..kira dak len kalu ad elect lain mmg xkan amek ngan sume lect aku amek ni..hardcore gak ah…dari statistic pown,ramai dak senior repeat ngan lecturer-LECTURER aku ni..ade sorang senior tu aku pggl dia pejal..yang aku xpaham,dia dala repeat CALCULUS 2 ngan lecturer aku…DR Messikh,tp sem ni ambik lg ngan lecturer ni..aiyoo..huhu..kalu aku mmg xamek ah ngan lect sama..sal subjek CALCULUS 2 ni cam ape ntah..sape yg minat math,kalu amek subjek ni,msti kurang2 ade cakap..”damn!!this question is so crazy”..tutor calculus 2 aku slalu ckap cmtu bila stuck wat soalan ..hehehe..silibus byk giler,partial derivative in many variables,green theorem,multiple differentials,tangent and normal vector,extrema functions,n byk ag..sume aku kena self study..sal lect aku just ajar cmgitu jer,ikut contoh buku teks jer..dahla cth dlam buku tu paling senang..dia bg soklan exam,sket pown xksian kat student..tapi aku rase ni lumrah study kat U..hehe..kita xleh depend sgt pada lect..so nak xnak aku tpaksa guna khidmat tutor aku ,HASHUM,handsome org nyer..slalu cool jer..orang DUBAI mari xsilap aku…huhu..dia ni baik giler,sggp kot tulis nota simplify buku teks utk aku ngan teammate aku sem ni,fakhrie…aku ngan fakhrie ni mmg jenis xsuka sgt belek buku teks..sal tu la salah satu sbb aku amek engineering,jadi bila ade tutor cmni ,nila satu rahmat buat kitaorg,dahla dia pggl aku ngan fakhrie ni ” tutor gang”,sal aku xpnah miss tutor dia,stiap ari jumaat,byk kali gak la dia wat private tutor utk aku ngan fakhrie sal xder student len dtg kelas dia,sal ari jumaat pagi,ramai yg tewas di katil..aku kureng sket nak belek2 buku ni..aku minat mengira jer…hehe..tp xleh lari gak sal kos aku pown ade kait 2 ngan subjek2 dari fakulti ekonomi,fakulti ilmu wahyu..so nak xnak akan adela subjek baca2 ni…hehe ntah ape aku merepek kan..tu la sebahagian kecik pengalaman aku dalam menempuh kekalutan sbg seorang student engineering..bg aku nak jd student engineering yg bjaya ni xsemestinya bijak..kna ada ciri2 minat maths(sbb sume subjek kait ngan maths),kena critical thinking(sal ape jua masalah in engineering,based on HOW,WHY,n What scara basicnya),kena manageable time(pergh,keje jgn bertangguh,kalu x kalut nanti),creative(kena apply cam dlam maths,bila kena nak gune formula ni,bila kena modified formula tu),enjoy(kalu xenjoy,sume keje wat cam lepas batuk di tangga je la),pandai wat reverse engineering(dari objek yg dah ada,pikir cmner nak start dari 0 hingga terjadinya objek tu blik,kira reverse manufacturing arr lbh kurang)…tu jerla dulu ,aku melalut..hehe



3

My SEMESTER will end soon

Posted by Insenyur Bizzyx on 12:21 PM
huhu..lorr..da nak dkat setahun rupernya aku bergelar mahasiswa uiam..da mcm2 aku lalui kat sini..overall,UIA ni best woo..tambah2 kuliyah aku,kulliyah of engineering...aku ingat ag masa aku jejak first time kat UiA gombak ni pada 22/4/2008..stelah menyudahkan program asasi kejuruteraan aku yang berdurasi 1tahun 8blan di pusat asasi sains uIam..aku pown xsure knapa aku leh pilih Uia sbg U aku..aku rase aku main isi je upu aku aritu,tersepak kos ni,sal aku minat IT,nak amek IT je cam cikai sgt,org kata susah kejer..aku pown amek la kejuruteraan..pergh.. serius aku cakap kos ni menguji kesabaran,ketabahan aku sampai limit..UIA nyer kokurikulum cam agak tough gak ah smpai aku geleng kepala memikirnya..cam kdg2 tu rase nak tukar U pown ade sal gerun cam xmmpu bawak..mmbe2 batch aku,dah brape ramai da lingkup..dari masa batch aku masuk matrix ag..stiap sem ade je kena dismiss..yang xtahan nye bdak2 mara ngan sbp arr byk mangsanyer..xtau sal ape..yang pling aku ingat dak bilik aku kena dismiss sem lpas..tggl 2orang je roommate aku awal sem 2 dulu,ijat ngan olim..diorg bdua ni mmg aku respek ah..sentiasa layan baik jer aku n aku mmg always hepi go lucky ngan diorg..alih2,mase blan 1 taun ni..sorang foreigner msuk jd roommate aku..nama dia mahdi dari sudan..yang aku seronok ngan foreigner ni,diorg peramah sgt,kadang xsmpai at lak xcakap ngan diaorg..mahdi ni slalu bwak sorang ag nama ape ntah,lepak bilik aku..mmbe skampung dia agknyer..mahdi ni jenis musang gak aah...dia sbnrnya nak amek engine kat uTp..tp xcukup syarat ape ntah..pastu,pak sdara dia adjust kot,suh wat bridging kat sini sal dia xder foundation..so skrg dia bnaung bawah CELPAD(CENTRE FOR LANGUAGE ape benda da aku lupe)..so dia kena sudah kan sume kos bahasa arab n omputes yg mana aku da hbiskan kat asasi dulu..skrg aku tgk dia ilex jer..huhu..best tol..nati dia da btul2 transfer kuliah aku,baru di Tau kalut dak engine camner..
sem ni aku amek dynamics,workshop technology,engineering lab 2,calculus 2,microelectronics,study circle 2,tilawah 2,ngan object oriented programming..kbykan subjek killer ah...lect aku lak sume sisa2 student kuliah aku xnak sal menyukarkan budak nak lulus..aku tpaksa self study sendiri sume subjek,sal lect2 aku ntah pe2 ngajar..penat ahh..tp nk wat cmner,ni jalan yg aku pilih..bolos jerla...aku rase pointer aku jatuh kot sem ni..tp xper..akhirnya aku akan start majoring da bln 4 ni..dari 8pilihan yg ada. aku pilih kos kejuruteraan electronic: computer and information..batch aku 19org je kot apply kos ni...sal xramai minat programming ngan circuit analysis..huhu..walaupe pown..aku harap,aku xder kantoi sem ni stelah struggle ni...mmbe 2 sekalian..doakan aku smoga bjaya in MY FINAL EXAM SEM 2 2008/2009 ..INSYAALLAH..

1

MALAYSIA KU YANG MACAM-MACAM ADA...

Posted by Insenyur Bizzyx on 4:00 AM









hehehe..lawakkan gambar ni sumer..setiap gambar ade keunikannya tersendiri....

1

SAYA BUKAN NAK TOLONG....

Posted by Insenyur Bizzyx on 3:52 AM


gambar ni walaupun nampak cam lucAH sket..tp mengajar aku sal,xsemua org akan tolong kita time susah,malah nak menjahanam kan kita lg adela..so berhati-hatila,bila berkawan,kekadang kawan leh makan kawan...

0

warna-warni kehaiwanan..

Posted by Insenyur Bizzyx on 3:45 AM








ni antara gambar2 cute haiwan yg aku jumpe..hehe lawak tu..

0

APABILA KEKASIH LAMA MUNCUL KEMBALI

Posted by Insenyur Bizzyx on 1:19 AM

masa aku surf tenet,aku terjumpa gambar ni..cam lawak je kan..bini dia kat tepi tu cam xdihiraukan..awek sbelah jugak dilayan..hehe..



ni lak sal pengantin laki suka makan tengkuk ayam..sal tu elastik je tengkuknyer..huhu sweet kan...bila la aku lak ni...

Copyright © 2009 -->WHAtEveR duDE!!<-- All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.