3

My SEMESTER will end soon

Posted by Insenyur Bizzyx on 12:21 PM
huhu..lorr..da nak dkat setahun rupernya aku bergelar mahasiswa uiam..da mcm2 aku lalui kat sini..overall,UIA ni best woo..tambah2 kuliyah aku,kulliyah of engineering...aku ingat ag masa aku jejak first time kat UiA gombak ni pada 22/4/2008..stelah menyudahkan program asasi kejuruteraan aku yang berdurasi 1tahun 8blan di pusat asasi sains uIam..aku pown xsure knapa aku leh pilih Uia sbg U aku..aku rase aku main isi je upu aku aritu,tersepak kos ni,sal aku minat IT,nak amek IT je cam cikai sgt,org kata susah kejer..aku pown amek la kejuruteraan..pergh.. serius aku cakap kos ni menguji kesabaran,ketabahan aku sampai limit..UIA nyer kokurikulum cam agak tough gak ah smpai aku geleng kepala memikirnya..cam kdg2 tu rase nak tukar U pown ade sal gerun cam xmmpu bawak..mmbe2 batch aku,dah brape ramai da lingkup..dari masa batch aku masuk matrix ag..stiap sem ade je kena dismiss..yang xtahan nye bdak2 mara ngan sbp arr byk mangsanyer..xtau sal ape..yang pling aku ingat dak bilik aku kena dismiss sem lpas..tggl 2orang je roommate aku awal sem 2 dulu,ijat ngan olim..diorg bdua ni mmg aku respek ah..sentiasa layan baik jer aku n aku mmg always hepi go lucky ngan diorg..alih2,mase blan 1 taun ni..sorang foreigner msuk jd roommate aku..nama dia mahdi dari sudan..yang aku seronok ngan foreigner ni,diorg peramah sgt,kadang xsmpai at lak xcakap ngan diaorg..mahdi ni slalu bwak sorang ag nama ape ntah,lepak bilik aku..mmbe skampung dia agknyer..mahdi ni jenis musang gak aah...dia sbnrnya nak amek engine kat uTp..tp xcukup syarat ape ntah..pastu,pak sdara dia adjust kot,suh wat bridging kat sini sal dia xder foundation..so skrg dia bnaung bawah CELPAD(CENTRE FOR LANGUAGE ape benda da aku lupe)..so dia kena sudah kan sume kos bahasa arab n omputes yg mana aku da hbiskan kat asasi dulu..skrg aku tgk dia ilex jer..huhu..best tol..nati dia da btul2 transfer kuliah aku,baru di Tau kalut dak engine camner..
sem ni aku amek dynamics,workshop technology,engineering lab 2,calculus 2,microelectronics,study circle 2,tilawah 2,ngan object oriented programming..kbykan subjek killer ah...lect aku lak sume sisa2 student kuliah aku xnak sal menyukarkan budak nak lulus..aku tpaksa self study sendiri sume subjek,sal lect2 aku ntah pe2 ngajar..penat ahh..tp nk wat cmner,ni jalan yg aku pilih..bolos jerla...aku rase pointer aku jatuh kot sem ni..tp xper..akhirnya aku akan start majoring da bln 4 ni..dari 8pilihan yg ada. aku pilih kos kejuruteraan electronic: computer and information..batch aku 19org je kot apply kos ni...sal xramai minat programming ngan circuit analysis..huhu..walaupe pown..aku harap,aku xder kantoi sem ni stelah struggle ni...mmbe 2 sekalian..doakan aku smoga bjaya in MY FINAL EXAM SEM 2 2008/2009 ..INSYAALLAH..

3 Comments


bab budak mara ngan sbp tu aku tak setuju
mungkin la tp yang berjaya byk gak
mu ni jgn ckp gitu
bahaya....


TAPi mu pown tau kan yg dak bilik aku masa kat martix tu 6 org yg kena dismiss tu dak sbp ngan mrsm..syuk pown dak mrsm bitara pc ag..ha kena dismiss gak..so,mu kena agree la..


programing for engin and engin drawing..mna lg susah??
-student baru..haha-

Post a Comment

Copyright © 2009 -->WHAtEveR duDE!!<-- All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.